.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taking cues from rural European stone homes, and mixing in some local farm building / ranch vernacular, this new house is starting to sit nicely on its 125 acres in Lyle, WA.

Cruciform in plan, the house, all one level, sits quietly in a grove of old oak trees, maneuvering through them and becoming a part of the natural landscape. The new residence ties into an existing cottage (the guest quarters) via a breezeway, and lies in between a new horse barn structure to the rear. The residence, with its open plan in the main living /kitchen area, has all eyes on the outside, focusing to the south with abundant, but well protected glazing, looking out towards the new horse arena and the Columbia River Gorge.


 


 


 


 

FLOOR PLAN
: FLOOR PLAN

vaulted interior at main living
: vaulted interior at main living


 

new horse barn
: new horse barn